انتقاد صریح دکتر صدیقه ترابی از اعمال نفوذهای غیر کارشناسی در وزارت نیرو

تاریخ نشر: 1400/01/20 کد خبر: 5dxyvwqh
دکتر صدیقه ترابی رئیس گروه تخصیص منابع آب وزارت نیرو از شخصیت های اثر گذار وزارت نیرو است. ماهنامه «زنان امروز» به صاحب‌امتیازی و مدیرمسئولی «شهلا شرکت» با تمرکز بر نقش زنان در مدیریت بحران آب گفتگویی با وی انجام داده است که در آن به صراحت از نگاه های مردسالارانه و اعمال نفوذهای غیرکارشناسی در وزارت نیرو انتقاد می کند

مجله آب ایران : ماهنامه «زنان امروز» به صاحب‌امتیازی و مدیرمسئولی «شهلا شرکت»  با تمرکز بر نقش زنان در مدیریت بحران آب منتشر کرد. تیتر روی جلد شماره بیست و ششم مجله زنان امروز، «زنان ، قربانی تصمیمات تک‌جنسیتی درباره آب»  است که در آن غیبت زنان در مدیریت بحران آب بررسی شده‌است. 

این مجموعه مطلب که در بخش «روایت مستند» مجله منتشر شده شامل گزارشی تحت عنوان «غیبت زنان در تصمیم‌گیری برای آب »  است که در آن رابطه حضور زنان در مدیریت‌های ارشد وزارت نیرو و تصمیمات تک‌جنسیتی درباره مدیریت منابع آب را بررسی کرده‌است.همچنین در این بخش گفتگویی با دکتر «صدیقه ترابی پلت‌کله» که سال‌ها رئیس گروه تخصیص منابع آب در وزارت نیرو بوده منتشر شده‌است . او در این گفتگو که با تیتر «بر سر آب با کسی معامله نمی‌کنم» از ممانت از ارتقاء شغلی‌اش در وزارت نیرو به سبب اصرار بر تصمیمات کارشناسی و علمی در مورد تخصیص آب گفته است. 



صدیقه ترابی : برسر آب با کسی معامله نمی‌کنم



صدیقه ترابی که دکترای مدیریت منابع آب دارد و تز دکتری‌اش «پیش‌بینی و مدیریت خشکسالی» است در این گفتگو تأکید کرده‌است : «عدم ارتقاء شغلی خود را ناشی از دو نکته می‌دانم یکی نگاه مردانه  که همواره شک دارد که خانم‌ها می‌توانند از پس اداره امور برآیند و دیگری اینکه نوع نگاه کارشناسی من به مذاق خیلی‌ها خوش نیامد.  باید به صراحت بگویم که خیلی از تصمیماتی که من در گروه تخصیص و سیاستگذاری مناب آب گرفتم به نفع خیلی‌ها نبود.»

این تحصیلکرده و متخصص آب که سال‌ها تجربه در زمینه مدیریت منابع آب دارد از اینکه اینک به عنوان مشاور معاون وزیر عملاً از کاراجرایی و تصمیم‌گیری کنار گذاشته‌شده است گله‌مند است و در این گفتگو تأکید کرده‌است : «از همین تأکید من بر نظر کارشناسی‌ام برچسبی ساختند که من انعطاف‌پذیر نیستم و با کارکنانم هم با سختگیری و بداخلاقی رفتار می‌کنم و همین را به عنوان نکته منفی برشمردند تا ارتقاء شغلی‌ام را به تعویق بیندازند.» گفتگو با صدیقه ترابی فضای تک‌جنسیتی تصمیم‌گیری ، حاکم بر وزارت نیرو را بیشتر ملموس کرده‌است. 

در این مجموعه مطلب گفتگویی با دکتر عباس محمدی‌اصل ، جامعه‌شناس و پژوهشگر جنسیت درباره تأثیر فضای مردانه وزارت نیرو در تصمیم‌گیری‌های آب و مدیریت بحران آب با عنوان «در مدیریت منابع آب ، زنان قربانیان تصمیمات تک‌جنسیتی» منتشر شده‌است. «تجربه زنان جهان در سیاست‌گذاری منابع آب» عنوان دیگر مطلب این پرونده است. 

دیگر گفتگویی که در این بخش و در تحلیل غیبت زنان در تصمیم‌گیری‌های مربوط به آب منتشر شده  به طرح دیدگاه‌های «الهه کولایی» نماینده سابق مجلس و پژوهشگر مطالعات منطقه‌ای پرداخته و در آن از تجربه خشک شدن «دریاچه آرال» نکاتی به میان آمده است. 

شماره ۲۶ ماهنامه زنان امروز در ۱۴۰ صفحه در ۲۰ شهریور سال گذشته روی کیوسک روزنامه‌فروشی‌ها در دسترس علاقمند قرار گرفت.

دیدگاه ها
شما نیز دیدگاه خود را ثبت نمایید
نام *
پست الکترونیک *
6 + 5 =