مجله آب ایران به نقل از خبرنگار مهر مسعود اسدی در رابطه با حاشیه های اخیر حذف مدیران ارشد سازمان آب و برق از فهرست روسای حوضه های ابریز کشور اظهار کرد: وزارت نیرو برای مدیریت حوضههای آبریز کشور نسبت به تعریف ۹ حوضه به نامهای دریاچه ارومیه، اترک، کرخه، شمالی، چرخه و مرز غرب، زهره جراحی، سپیدرود بزرگ، رودخانه ارس، رودخانه زاینده رود، کارون و همچنین فلات مرکزی و شرق اقدام کرده است.
وی با اشاره به اینکه مقرر شده برای هر کدام یک مدیر متمرکز برای مدیریت این حوضهها تعیین شود، افزود: در حالی که وزیر نیرو در سفر به خوزستان اعلام کرد که ۳۰ درصد منابع کشور، ۴۰ درصد تأسیسات آب کشور، ۵۰ درصد ذخایر آب سدهای کشور و یک چهارم شبکههای آبیاری مدرن کشور در خوزستان است ولی متأسفانه وزارت نیرو همه ۱۴ مدیر ارشد خوزستان که برای تصدی این مدیریتها کاندید شدند را رد کردند.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان تصریح کرد: وزارت نیرو حتی اجازه نداد یک نفر از این مدیران آب و برق استان برای مدیریت حوضههای آبی خود استان منصوب شود و این اقدام اثبات کننده سوءنیت و نگاه ناعادلانه وزارت نیرو به خوزستان است.
خوزستانیها غریبه هستند
اسدی ادامه داد: به عنوان رئیس شورای هماهنگی تشکلهای کشاورزی خوزستان برای من اثبات شد که وزارت نیرو خوزستانیها را غریبه تلقی و نمیخواهد که آنها در این وزارت حضور فیزیکی داشته باشند؛ وقتی شخص وزیر با زبان خودش خوزستان را دارای نقش پررنگی در وزارت نیرو خصوصاً در حوزه آب تلقی میکند ولی چطور هیچیک از ۱۴ مدیر و کارشناس برجسته خوزستانی را در مصاحبهها برای تصدی یکی از حوزهها صالح نمیداند.
وی تأکید کرد: وزارت نیرو باید بپذیرید که از حضور مدیران و کارشناسان خوزستان در ستاد وزارت نیرو واهمه دارد.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان یادآور شد: مدیران آب و برق این استان جزو مدیران و متخصصان خبره صنعت آب کشور هستند و عدم واگذاری مسئولیت حوضههای آبی زهره، کارون، کرخه، مارون و جراحی فقط ناشی از سوءنیت وزارت نیرو نسبت به استان خوزستان است.
اسدی هشدار داد: با توجه به اینکه تعیین مدیریت برای حوضه کارون بزرگ و فلات مرکزی هنوز انجام نشده به وزارت نیرو هشدار میدهم که این دو حوضه حق مسلم فرزندان خوزستان است که اگر کسی غیر از خوزستانیها مدیر این حوضهها شود، قطعاً تبعات اجتماعی بسیاری برای وزارت نیرو دارد.
خط قرمز
وی انتقاد کرد: حوضه کارون بزرگ که خط مقدم استان خوزستان است و در صورتی که هر شخصی غیر از مدیران خوزستان برای مدیریت این حوضه انتخاب شود، قطعاً وزارت نیرو واکنش سنگین و مخالفتهای شدید اجتماعی و همچنین اعتراضات کشاورزی را شاهد خواهد بود.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با اشاره به لزوم ورود نمایندگان نمایندگان مجلس استان به این موضوع اضافه کرد: استاندار خوزستان و نمایندگان باید با ورود به موقع خود از این ظلم آشکار جلوگیری کنند.
اسدی در پایان گفت: وزارت نیرو برای ترس خود از آشکار شدن برنامه ریزی برای انتقال آب و دیگر سیاستهای غلط در این زمینه از ورود مدیران خوزستانی به وزارت جلوگیری میکند.